Søndermosen

Åbningstider

Mandag 07:00 – 17:00
Mandag 07:00 – 17:00
Tirsdag 07:00 – 17:00
Onsdag 07:00 – 17:00
Torsdag 07:00 – 17:00
Fredag 07:00 – 16:00

Småbørnsgruppe

Søndermosen

 

Forældrerådet i børnehaven Søndermosen

Har du lyst til at være med til at præge dit barns hverdag Søndermosen? Så vil vi gerne opfordre dig til at blive medlem af Søndermosens forældreråd.
Vi er en gruppe af forældre, 2 medlemmer fra personalegruppen og 1 repræsentant fra bestyrelsen som mødes ca. 4 gange årligt.

Forældrerådet er med til at arrangere forskellige aktiviteter for børn og forældre.  Det kan være den årlige juletræsfest, sommerfest, loppemarked eller hvilke udflugter vi skal på. Det er også forældrerådet der administrerer frugtkassen og søger fonde til Børnehaven.

I forældrerådet kan der også tages emner op som forældrene gerne vil fokus på.

Forældrerådet er et godt sted at møde andre forældre og få mere indblik i børnenes hverdag. Vi vælger det nye forældreråd til bestyrelsesvalget i foråret, men du er altid velkommen til at melde dig midt på året.

Med venlig hilsen

Forældrerådet

Fødselsdage

Når børnene har fødselsdag fejrer vi den i børnehaven.  Vi hejser flaget og stuen bager boller sammen med fødseldagsbarnet og en gruppe børn fra stuen.

Til fødselsdag skal barnet selv have en pakke mel, en pakke smør og en lille slik til uddeling til børnene på stuen.

Der er også nogle der gerne inviterer os hjem til fødselsdag.  Det vil vi rigtig gerne og hvis det er længere væk end vi kan gå koordinerer vi det med bustransport.

Koloni

Alle børn kommer på koloni mens de går i Børnehaven Søndermosen. I gruppen med de mindste børn vil der være en udflugt i nærområdet.  Det har tidligere været bondegårdsbesøg, udflugt til stranden eller skoven. 

Når de kommer i mellemgruppen tager vi af sted på en tur med 1-2 overnatninger i en hytte i området omkring Padborg. Kolonien er gerne i april/maj måned og er en god afslutning på året på Grøn Stue. For børnene er det en rigtig god oplevelse at komme på koloni og fordi vi er tæt på Padborg kan alle deltage og der kan tages individuelle hensyn. Tidligere år har vi bl.a. været i ude i Frøslevlejreren, i spejderhuset ude i Frøslev Plantage.  I 2013 er kolonien for Grøn Stue i Kliplev.

Storegruppen starter med at alle overnatter i børnehaven fra fredag til lørdag. Om fredagen er Storegruppen på en udflugt og kommer tilbage til Børnehaven for at overnatte. Forældrene er inviteret til morgenkaffe lørdag morgen, hvor der også er informationer om hvad Storegruppen arbejder med det kommende år. I maj/juni tager Storegruppen på kombineret telt og cykeltur med 1 overnatning. 

Her kan du se hvad dit barn primært skal have med på koloni:

Sovepose/sengetøj + lagen eller liggeunderlag
Skiftetøj
Undertøj
Nattøj
Sovebamse eller lign.
Tandbørste + tandpasta
Strømper
Håndklæde
Regntøj og gummistøvler
Varm trøje
Sko og hjemme sko
En lille rygsæk til madpakke og drikkedunk

Husk ingen oppustelig luftmadras.

Traditioner

Børnehavens fødselsdag
Den 15. september har børnehaven fødselsdag.  Søndermosen blev indviet i 1968 og er bygget til at fungere som børnehave.  Der er i årenes løb blevet bygget til og legepladsen er blevet ændret flere gange med bl.a. ny sandkasse og bålhytte.

Børnehavens fødselsdag bliver fejret med en fest for alle børn om formiddagen, hvor børnehaven får en fødselsdagsgave som den har ønsket sig. Der vil i løbet af dagen være forskellige aktiviteter og om eftermiddagen er der kaffebord til alle børn, forældre og ansatte.

Påske
Den sidste onsdag før påskeferien har hele børnehaven maddag.  Der bliver grillet lammekøller ude på legepladsen og der er forskelligt tilbehør til maden.

Vi spiser sammen og der er forskellige grupper af børn som hjælper med at tilberede tilbehøret til lammekøllerne.

Sommerfest
Stuerne holder sommerfest i maj/juni måned, hvor der vil være forskellige aktivteter og fællesspisning.

Fastelavn
Fredagen før vinterferien i uge 7 er der fastelavn i Søndermosen.  Alle er udklædte og vi slår “Katten af tønden” stuevis.  Førældre er velkomne til at være med.

Bedsteforældredag
Der er 2 bedsteforældredage i løbet af året.

I maj måned er der en formiddag, hvor bedsteforældrene er med inde på stuerne.  Vi spiser madpakke sammen og der vil være rundkreds aog andre aktiviteter samt kaffe til bedsteforældrene. Det er en rigtig hyggelig dag med mange deltagere og børnene er rigtig glade for at vis børnehaven frem.

Til jul er der den næste bedsteforældredag, hvor vi spiser risengrød, se Luciaoptog og synger julesange.

Juleafslutning
Julemanden kommer på besøg i børnehaven en fredag eftermiddag i december.  Først spiser vi alle risengrød, synger julesange og danser om juletræet ude på legepladsen inden julemanden kommer.

Velkommen til Skovbrynet og Søndermosen

Kontakt os:

Skovbrynet
Kalvehaven 28
6330 Padborg
Tlf: 73768014

Søndermosen
Nygade 50
6330 Padborg
Tlf: 73768246

E-mail: lki@aabenraa.dk

En del af:

 

Åbningstider:

Mandag 07:00 – 17:00
Mandag 07:00 – 17:00
Tirsdag  07:00 – 17:00
Onsdag 07:00 – 17:00
Torsdag 07:00 – 17:00
Fredag  07:00 – 16:00

 

Har du spørgsmål eller lignede?

1 + 10 =